Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Παιχνίδια Πάσχα on line και real

Για τις τυχερές συναδέρφισσες και ΤΕΑΠΙΤΙΣΣΕΣ που έχουν Η/Υ και Internet στην τάξη τους , αλλά και για γονείς με χρόνο, μερικά παιχνίδια on line, για  εξοικείωση των παιδιών με τα μέρη του Η/Υ, αλλά κυρίως για την ψυχαγωγία τους, πάντα στο πνεύμα των ημερών .
  • Σκορ 4 με πασχαλινά αυγά.  Οδηγίες : Αντικαταστήστε ένα αυγό με ένα άλλο, προκειμένου να μπουν 4 αυγά του ίδιου χρώματος στη σειρά ( οριζόντια, κάθετα, διαγώνια). Μόλις κάνετε τετράδα τα αυγά εξαφανίζονται . (Χρήση ποντικιού) http://www.primarygames.com/holidays/easter/games/eastereggs/index.htm
Και επειδή ο Η/Υ δεν μπορεί να υποκαταστήσει το real παιχνίδι, μερικές ιδέες για παιχνίδια με...αυγά !
  • Αυγουλοδρομίες : Υλικά : Αυγά βρασμένα, 2 κουτάλες,αυγουλοθήκες, 2 καλάθια.Τα παιδιά χωρίζονται σε  δύο ομάδες . Οι πρώτοι βάζουν το αυγό στην κουτάλα  από την αυγουλοθήκη και προσπαθούν να το βάλουν στο καλάθι. Όποια ομάδα αδειάσει πρώτη την αυγουλοθήκη της , είναι νικήτρια. (Λίγο πιο δύσκολο) Στη διαδρομή προσθέστε εμπόδια ( τουβλάκια , μπάρα κλπ) 
  • Αγώνες αυγών : Υλικά : 2 αυγά βρασμένα και καλαμάκια . Τοποθετούμε τα αυγά πάνω στη μία άκρη του τραπεζιού και στην άλλη τοποθετούμε ένα νήμα σε ευθεία γραμμή . Τα παιδιά φυσάνε με το καλαμάκι τα αυγά τους και όποιος καταφέρει το αυγό του να φτάσει πρώτο στο νήμα είναι νικητής . ( Να το δυσκολέψουμε ? ) Στο τραπέζι υπάρχουν 2 μονοπάτια ( διαδρομές ) από σπίρτα ή οδοντογλυφίδες . Το αυγό δεν πρέπει να βγει από το μονοπάτι 
  • Αυγά αγκαλίτσα : Υλικά : Αυγά βρασμένα . Τα παιδιά σε ζευγάρια μεταφέρουν το αυγό με την κοιλιά τους χωρίς να τους πέσει κάτω, σε μια συγκεκριμένη διαδρομή .
  • Το χρυσό αυγό. Υλικά :  Ένα αυγό βραστό. Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ισάριθμες ομάδες , η μία απέναντι από την άλλη. Ανάμεσα τους μέσα σ' ένα κύκλο είναι Το χρυσό αυγό. Το κάθε παιδί έχει έναν αριθμό . Ο εμψυχωτής λέει ένα νούμερο . Τα παιδιά από τις ομάδες με το αντίστοιχο νούμερο τρέχουν να πιάσουν το αυγό χωρίς να το βγάλουν από τον κύκλο. Η ομάδα που θα πιάσει πιο πολλές φορές το αυγό είναι νικήτρια  .
  • Αυγουλοθήκη ουράνιο τόξο . Υλικά: Δύο χάρτινες αυγουλοθήκες .Θα είναι βαμμένες με τέμπερα με διαφορετικά χρώματα στην κάθε θήκη. (μπλε, κόκκινο, πράσινο, κίτρινο) Αυγά βρασμένα χρωματισμένα, τόσα, όσα και η θήκες στις αυγουλοθήκες . Δύο παιδιά βάζουν το κάθε χρωματιστό αυγό στην αντίστοιχη θέση μέσα στην αυγουλοθήκη . Ο πρώτος που θα τα τοποθετήσει σωστά είναι νικητής . ( Ακόμα πιο δύσκολο?) Τα τοποθετεί με τσιμπίδα κουζίνας.
  • Ξεντύστε τα αυγά σας . Υλικά : Αυγά βρασμένα και πιατάκια . Το κάθε παιδί έχει ένα πιατάκι και ένα αυγό . Με το σύνθημα προσπαθεί να το καθαρίσει γρήγορα . Ο πρώτος που θα τελειώσει είναι νικητής. Και καλή όρεξη!
και μερικά πασχαλινά μονοπάτια 




ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !

1 σχόλιο:

  1. Hi there! I just want to give an enormous thumbs up for the nice info you’ve got right here on this post.
    I will be coming back to your weblog for extra soon.



    Here is my webpage; semi truck parts store

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.